雅思,雅思培训

济南市环球雅思学校:济南 | 烟台 | 泰安 | 青岛 |淄博 |枣庄 |东营 |潍坊 |济宁 |威海 |日照 |莱芜 |临沂 |德州

雅思,雅思培训
> 托福学习专区 > 托福阅读 >

托福阅读中90%考生都会忽略的阅读题型

2020-04-20 16:29 来源: 环球雅思 作者:admin 浏览
核心提示: 托福阅读修辞目的题考察什么? 修辞目的出题形式是什么? 如何高效解答修辞目的题? 今天就帮大家梳理这几个问题 一 修辞目的考察的是作者的意图,考生对句间关系以及段间关系的把握和理解,所以具体可以分成两种形式的提问方式 1 、考察具体信息 The author


托福阅读修辞目的题考察什么?
修辞目的出题形式是什么?
如何高效解答修辞目的题?
今天就帮大家梳理这几个问题
 
一  修辞目的考察的是作者的意图,考生对句间关系以及段间关系的把握和理解,所以具体可以分成两种形式的提问方式
 
1、考察具体信息
• The author discusses X in paragraph 2 in order to...
• Why does the author mention X?
• The author uses X as an example of...
 
2、考察段落结构
A.Which of the following best describes the relationship between paragraph 2 and paragraph 3?
B.The purpose of paragraph5…
 
二  解题思路
 
对于考察具体信息类的题目:
1、根据题干信息定位到原文出题句
2、由出题句往前找TS(大部分在前,个别在后)
3、对应选项与TS,选出答案
 
例子:
But neither the human imitative instinct nor a penchant for fantasy by itself leads to an autonomous theater. Therefore, additional explanations are needed. One necessary condition seems to be a somewhat detached view of human problems. For example, one sign of this condition is the appearance of the comic vision, since comedy requires sufficient detachment to view some deviations from social norms as ridiculous rather than as serious threats to the welfare of the entire group.
 
Why does the author mention “comedy”?
A、To give an example of early types of theater
B、To explain how theater helps a society respond to threats to its welfare
C、To help explain why detachment is needed for the development of theater
D、To show how theatrical performers become detached from other members of society.
答案:C
 
解析:通过第一句话中的neither…nor…可知两者都不是导致autonomous theater产生的条件,接下来就提到了本段的主旨句One necessary condition seems to be a somewhat detached view of human problems. 题干中出现的comedy正是原文例子中出现的,作者提到这个例子就是为了论证前面的主旨句。
 
对于考察段落关系的题目:
1、每段主旨
2、段落之间的关系
 
例子:
The proportion of empty space in a rock is known as its porosity. But note that porosity is not the same as permeability, which measures the ease with which water can flow through a material; this depends on the sizes of the individual cavities and the crevices linking them.
 
What is the main purpose of paragraph 7?
A、To explain why water can flow through rock
B、To emphasize the large amount of empty space in all rock
C、To point out that a rock cannot be both porous and permeable
D、To distinguish between two related properties of rock
答案:D
 
解析:本道题是考察修辞目的题中的段落目的,分析本段会发现主要讲了rock的两个特点porosity和permeability,而且原文中提到了not the same,所以就可以判断出正确选项是D。
 
综上所述,相信大家对修辞目的题型的出题形式和解题思路都有一个比较清晰的认知,希望同学们课下进行专项训练,通过真题练习强化巩固解题方法,提升正确率。
 

(编辑:admin)
山东培训高分基地
无觅相关文章插件,快速提升流量